Höj stämningen med den perfekta bordslampan.


skrivet den 29 jun av Pernilla, klockan:15:15

När de flesta möbel- och lampkedjorna nu rear ut sina produkter för att göra plats för höstmodellerna är detta den perfekta chansen för den som vill spara en slant och samtidigt hitta en trendig bords- eller golvlampa för ditt sovrum, vardagsrum eller foajé. Att shoppa lampor såhär i sommarvärmen och dess ljus kanske inte känns som den bästa idén, men tro mig - du hittar både kvalitativa och energisnåla lampor som kommer passa perfekt till ditt hem om du tar dig tid att shoppa runt. När höstmörkret sen faller och din nya ljuskälla kan göra entré för halva priset av vad du då behöver köpa de trendiga lamporna för kommer du känna en lättnad, både mentalt och i plånboken.

Viktigt att tänka på när du letar bordslampor samt golvlampor är saker som höjd, energisnålhet, design och färg. Höjdfaktorn är en viktig del eftersom lampan inte ska ge dig ljus i ansiktet när du ser på TV, läser en bok eller har en konversation tack vare dess höjd, eller inte ge dig nog ljus då du behöver det. Enklast är att mäta lamporna du nu har i huset för att hitta din passlängd, och sedan leta efter justerbara lampor hos din möbelkedja. Du vill också hitta lampor som har en dimfunktion och som kan behandla lågenergilampor. Dimfunktionen gör att du kan ha en bra ljuskälla utan att behöva ha ett maximalt ljus hela tiden, vilket sparar energi. När det väl kommer till design och färg så är det viktigt att den passar in rummet du har tänkt placera golv- eller bordslampan. Det finns också modeller som du kan byta lamphatt på, vilket gör det enklare för dig om du någon gång tapetserar om eller målar ditt rum.

Jag hoppas att dessa tips gör dig något klokare, för mer tips så besök möbel- och lampkedjorna då de har en bred kunskap på just denna front.

Pernilla


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed